Natuur

De 11 mooiste stranden, parken en natuurgebieden aan de zuidkust van Egypte

 
 • Sharm El Luli

 • Een schitterende snorkelplek met een parelwit strand. Echter zonder fasciliteiten, behalve een bedoeïnetent waar koffie te koop is. Neem voldoende drinkwater mee en iets te eten. Het ongerepte rif is direct vanaf het strand te bereiken. Je hebt kans op het zien van zeeschildpadden.

   

   

 1. Marsa Mubarak

Afhankelijk van het jaargetijde liggen er veel toeristenboten in de baai. Vóór 10.00 uur en ná 16.00 uur is de beste tijd om dieren te spotten met kans op zeeschildpadden en een Dugong. Zelf water en eten meenemen. Behalve een ligbed en een parasol is er niets.

 

 

 1. Sharm El Naga

40 kilometer ten zuiden van Hurghada ook te bereiken met een 1 dags excursie ligt het prachtige strand. Je kunt er snorkelen en zwemmen. Ook een ideale plek om te duiken. Het heeft een eigen duikcentrum. Strandbedjes en parasols zijn aanwezig en je hebt de mogelijkheid om wat te eten en drinken.

 

 

 1. Zeytuna Beach (El Gouna)

Een rustig strand met veel watersport mogelijkheden waaronder kitesurfen en snorkelen. Er is een 400 meter lange pier. Vanaf daar zijn ook snorkel- en dolfijnentrips te boeken. Mogelijkheid voor een lunch in de bar bij het strand. Ligbedden en parasols staan klaar.

 

 

 1. Marsa Shoona Bay (Marsa Alam)

Vanuit de duikschool is een snorkeltrip te boeken. Er is een prachtig ongerept koraalrif waar je kans hebt op het zien van zeeschildpadden.

 

 

 1. Gebel El Rosas (Marsa Alam)

Mooie duikplek, ook voor snorkelaars. Niet gaan als het waait, want het zicht is snel slecht. Je kunt vertrekken vanaf een strand met parasols. Kans op zeeschildpadden en een Dugong.

 

 

 1. Habiba Horse (El Gouna)

Een mogelijkheid om paard te rijden over het strand en in de zee.

 

 

 1. El Qulan Mangrove Forest (Marsa Alam)

Een mooi en rustig strand waar je door het ondiepe water naar de mangrove kunt lopen. Je kunt hier ook zwemmen. Mogelijkheid tot lunch in het restaurant.

 

 

 1. Sataya reef (Marsa Alam)

Een prachtig koraalrif van enkele kilometers doorsnee, waar zich overdag vele dolfijnen ophouden. Alleen per boot bereikbaar op ruim 2 uur varen vanaf de kleine haven Hamata. Hier kun je tussen de dolfijnen zwemmen.

 

 

 1. Dolphin House Reef (Sha’ab Samadai)

Wild dolphin habitat snorkling. Ook dit rif is evenals het Sataya reef, alleen per boot te bereiken. Ook hier kun je tussen de wilde dolfijnen snorkelen.

 

 

 1. Elphinstone Reef

Het Elphinstone rif ligt 20 km uit de kust van Marsa Alam en is een geweldige duiklocatie, vooral voor liefhebbers van wandduiken. Het rif is 300 meter lang en zijn wanden dalen af tot een spectaculaire diepte van meer dan 100 meter. De sterke stroming maakt het een perfecte bestemming voor drift diving” (duiken met de stroming mee). Duikervaring is aanbevolen. Elphinstone Reef staat bekend om zijn Oceanic White tip sharks, tonijnen, makrelen en dolfijnen.

 
Reactie plaatsen