arrow_drop_up arrow_drop_down

Freediving met vrije dolfijnen?

In de Rode Zee van Egypte bestaat nu die unieke mogelijkheid!

Met een PADI freedive cursus een week in het hart van Sataya, waar de dolfijnen hun thuis hebben.

 Een week lang aan boord, verblijven we in het sprookjesachtige Satayareef, het huis van tientallen Spinner dolfijnen. Door ver weg te zijn van het leven van alle dag, glijden we letterlijk en figuurlijk met elkaar naar een dieper niveau. Neem een vrije duik temidden van de dolfijnen en ervaar de verbondenheid met jezelf, de natuur en de anderen.

Deze week kun meedoen met de cursus Freediven en gaat met een officieel PADI Freediver diploma naar huis. 

Een unieke samenwerking tussen Zwemmen met Wilde Dolfijnen, Discovery Divers en LerenSpelenLAB.

Binnenkort nieuwe data voor 2020

Dag 1 - Vertrek naar Marsa Alam

Vertrek naar Marsa Alam, een vlucht van een kleine 5 uur. Bij aankomst op de kleine luchthaven, maken we eerst de visa in orde en staat een mini- bus klaar om ons in ongeveer 2 ½ uur over de kustweg in zuidelijke richting naar de jachthaven “Hamata” te brengen, waar we meteen aan boord gaan. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, meestal 's avonds, worden we verwelkomd met een (lichte) maaltijd. We installeren ons in onze hutten en brengen de eerste nacht door in de haven.

Dag 2

Zodra de vergunningen zijn afgegeven zet de boot zo vroeg mogelijk koers naar het dolfijnenrif. Na ruim 2½ uur varen verschijnt er een prachtige lagune als een turqoise zwembad, midden in de donker blauwe zee. Hier gaat de boot voor anker. We maken kennis met de bemanning. We krijgen uitleg over het leven aan boord en in zee en dan is het tijd om ons klaar te maken om het water in te gaan. Als we geluk hebben kunnen we na het ontbijt al met de dolfijnen zwemmen.

Dag 3 tot en met 6

De zon komt al vroeg bijna loodrecht uit de zee omhoog. Een sublieme wake-up voor diegenen die ervoor kiezen om onder de sterrenhemel te slapen. Tijd om uit te kijken naar de dolfijnen! Voor degenen die willen is er vóór het ontbijt al de mogelijkheid om er met de zodiac(s) (rubber motorboot) op uit te gaan. Het komt ook geregeld voor dat de dolfijnen zodra ze 's ochtends het rif binnenzwemmen, rechtstreeks koers zetten naar de boot en kun je zonder zodiac naar ze toe zwemmen. Om 8 uur staat het ontbijt klaar en daarna is er weer de mogelijkheid om in het water bij de dolfijnen te zijn of om één van de riffen te bezoeken. De rest van de ochtend ontspannen, rusten, lezen op een schaduwrijke plek of juist even in de zon. Om ongeveer half 1 is er een uitgebreid warm buffet.


Daarna is er tijd om lekker te luieren, slapen, lezen, zonnen, zwemmen of een bezoek aan het rif te brengen. Ook is het mogelijk om nog een keer met de dolfijnen te zwemmen. Iedereen kan in zijn eigen tempo alles doen. Wij, de "zodiacdrivers" en de 2 zodiacs staan tot onze beschikking en in overleg en afhankelijk van de aanwezigheid van dolfijnen, gaan we er met (een deel van) de groep op uit. 's Middags, wanneer de dolfijnen over het algemeen wat minder speels zijn en slapen is het een mooie gelegenheid om uitstapjes naar het rif te maken. In de namiddag worden we verwend met een heerlijk ‘4 uurtje’, een Egyptische lekkernij.


Rond 5 uur zijn we getuige van een spectaculaire zonsondergang en wordt het snel donker. Dit is een mooi moment om samen stil te staan bij wat er ervaren wordt. In de uurtjes tot het avondbuffet zal de theorie van de freedivecursus aan bod komen, kun je genieten van een holistische massage van Bart en zullen door de week heen ook de andere workshops aangeboden worden. Rond half 8 is er het avondbuffet. Daarna is er alle tijd om te delen, een spel, muziek, dansen en welverdiende rust. We passen ons snel en gemakkelijk aan het ritme van de zon aan (vroeg erin en vroeg eruit).

Dag 7 & 8

Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht varen we op dag 7 in de middag, of op dag 8 in de ochtend, weer terug naar de haven Hamata. In alle gevallen blijven we aan boord totdat de bus ons ophaalt. Vertrek per bus naar Marsa Alam. Afhankelijk van de vluchttijden, stoppen we bij Port Ghalib om nog even de benen te strekken alvorens we op het vliegtuig terug naar huis stappen.

Enthousiaste reizigers vertellen

Twan Weerts Overloon

Een week lang tussen (eerst nog onbekende) mensen die je laten zijn zoals je bent, dat gaf zoveel vreugde en was zó helend!

Anja van der Eijk Amstelveen

Als ik eraan terugdenk, denk ik: was het wel echt? Zó bijzonder vond ik de interactie met de dolfijnen. Dat ze je ècht aankijken!

Ingrid van der Eijk Amstelveen

Hoe is het mogelijk dat je tussen zo'n groep dolfijnen zwemt en dat we elkaar niet aanraken... het voelde heel veilig!

Wie gaan er mee op deze reis?

Carla Hollants, organisator ZMWD

"Het heilzame effect van een week hier zijn met elkaar is zo bijzonder en groot, dat gun ik zoveel mensen. De ervaringen hier raken je diep van binnen en de dolfijnen met hun speelse energie zijn echte hart-openers. In die week op de boot zie je iedereen openen en stralen. Ik geloof dat deze ervaringen, die we meenemen naar huis, niet alleen bij onszelf blijven maar ook uitstralen naar onze omgeving. Dat ik in dit hele proces mag faciliteren ervaar ik als het grootste geschenk dat ik me wensen kan."

Erik Huigen, ervaren PADI Freedive en Scuba dive instructeur en mede eigenaar van duikschool Discovery Divers en duikwinkel Pacific Diving in Reeuwijk. 

"Freediven brengt je op een unieke manier in aanraking met de onderwater wereld: sereen, rustig en ontspannen, een prachtige ervaring. Ik verheug mij bijzonder op de schitterende cruise naar de dolfijnen van Sataya Reef en kijk er naar uit met jullie te freediven en snorkelen in deze mooie omgeving.""

Bart Hamming, levensreisgids. 

 Mensen vragen mij om sommige stukjes van hun leerpad en levensreis met hun mee te gaan als gids. Mijn kwaliteiten om jou je  eigen ongekende mogelijkheden te helpen ontdekken en je te laten oefenen met die nieuwe mogelijkheden, komen dan goed van pas. Het is alsof ik mensen leer freediven in hun eigen innerlijk: ontdekken van je mogelijkheden en je beperkingen, en uitvinden hoeveel meer je kunt dan je zelf denkt. Voor mij is freediven een fantastische metafoor voor de innerlijke reis die je maakt, als je vrij leert zwemmen met dolfijnen.

15-22 juni 2019

7-14 september 2019


De reissom is 1650,- euro all-inclusiveHeb je eerder met ons meegereisd, dan waarderen we je volgende boeking met een korting van 50,00 euro. 

Je korting kan nog verder oplopen als je boekt en nieuwe mensen meeneemt die nog niet eerder met ons meegereisd zijn. Per nieuwe gast krijg jij een extra korting van 50,00 euro op je eigen reis!

Gezinnen vanaf 4 personen krijgen een gezinskorting van 100,00 euro per gezin.


Bij de prijs inbegrepen zijn de vlucht naar Marsa Alam, 20 kilo ruimbagage, 10 kilo handbagage, alle transfers in Egypte, verblijf aan boord, maaltijden, versnaperingen, dranken (non-alcohol) PADI cursus en begeleiding. Vervoer naar de luchthaven, alle uitgaven aan eten/drinken op de luchthaven, je visum voor Egypte (27 euro), en fooi voor de bemanning (vanaf 40 euro) zijn niet bij de prijs inbegrepen. Ook alcoholische dranken aan boord zijn niet inbegrepen; deze dienen apart en contant te worden afgerekend.

Nog meer enthousiaste reizigers vertellen

Patrick Cronie Amstelveen

Als je wilt ervaren hoe het is om echt rust te hebben, zonder stress en stoorzenders dan is deze reis een aanrader!

Danny van der Eijk Amstelveen

Puur in harmonie met je lichaam en omgeving zijn. Een heerlijke Zen week om in rust tot jezelf te komen.

Richard van der Eijk Amstelveen

Een week verstoken zijn van alles wat je thuishoudt, aangewezen zijn op de natuur, dat heb je soms nodig. Zelfs zonder dolfijnen had ik het heel mooi gevonden. 

Beleef ook deze magische wilde dolfijnen in Egypte en meld je snel aan vol = vol!

15 juni 2019 

Vertrek rond 8.00 uur

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden