Reizen naar Egypte tijdens corona

De laatste nieuwsupdate 27 maart 2022 

Op de website nederlanderwereldwijd.nl vind je alle officiële informatie rondom reizen tijdens het coronavirus.


De nederlandse overheid heeft code geel afgegeven voor het gebied in Egypte waar wij reizen. Code oranje is hiermee komen te vervallen.

Laatste nieuws: Naar Nederland reizen: Vanaf 23 maart is er geen verplichting meer om een negatief antigeen of PCR testresultaat te overleggen om als EU burger naar Nederland terug te keren. Je hoeft dus in Egypte geen test meer te doen.  


Aankomst in Egypte tijdens corona

De strandbestemmingen in Egypte hebben nauwelijks te maken gehad met het coronavirus, in tegenstelling tot de rest van Egypte. Daarom hebben de Egyptische autoriteiten het land opgedeeld in twee deelgebieden, namelijk (1) toeristische strandbestemmingen, en (2) het overige deel van Egypte. Voor beide gebieden gelden andere maatregelen bij aankomst. 

Om Egypte binnen te komen heb je een negatieve PCR test nodig die maximaal 72 uur oud is. Sinds 1 juli 2021 heeft Egypte de eis van een PCR-test laten vallen voor mensen die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Bij boarding wordt je gecertificeerde vaccinatiepas en de QR code gecheckt. De laatste prik moet dan wel minimaal 14 dagen voorafgaand aan de reis al zijn gezet.

LET OP Dit vaccinatiebewijs moet op papier staan en de volgende gegevens bevatten: je personalia, data van de vaccinaties en naam van het vaccin. Zie hier voor de volledige eisen voor het vaccinatiebewijs. Zo moet op het vaccinatiebewijs een QR-code staan zodat de Egyptische autoriteiten het vaccinatiebewijs kunnen controleren. Een digitaal vaccinatiebewijs, bijvoorbeeld op je telefoon, wordt niet geaccepteerd en ook het zogenaamde gele vaccinatieboekje is niet geldig. Op de corona check website (dus niet via de app) kun je je vaccinatiebewijs printen, inclusief de QR code. Je eerste vaccinatiedatum staat daar niet op maar verder staat alles erop wat de Egyptische autoriteiten nodig hebben.

Landen in Egypte: gezondheidsverklaring noodzakelijk

Bij aankomst op alle luchthavens in Egypte moet je een gezondheidsverklaring overleggen. Deze "health observation card” ontvang je in het vliegtuig, maar je kunt hem ook thuis al downloaden en ingevuld meenemen. Bij aankomst op de luchthaven overhandig je deze verklaring aan de douane autoriteiten.


Bron

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-egypte