Zwemmen met Wilde Dolfijnen
- een onvergetelijke ervaring -


Een dolfijne ervaring met Carla Hollants


Reisorganisator Carla Hollants zorgt voor een zorgeloze en onvergetelijke reis. Mijn missie

Het heilzame effect van een week hier zijn met elkaar is zo bijzonder en groot, dat gun ik zoveel mensen. De ervaringen hier raken je diep van binnen en de dolfijnen met hun speelse energie zijn echte hart-openers. In die week op de boot zie je iedereen openen en stralen. Ik geloof dat deze ervaringen, die we meenemen naar huis, niet alleen bij onszelf blijven maar ook uitstralen naar onze omgeving. Dat ik in dit hele proces mag faciliteren ervaar ik als het grootste geschenk dat ik me wensen kan.


De ervaringen van anderen


Hans van Dam, 51 jaar

"Nog nooit zo vertroeteld"


Onvergetelijk, ik had hiervoor niet iets met dolfijnen maar wel al eens gesnorkeld op een rif. Hoe die beesten met elkaar en ook met ons omgingen doet je vergeten dat het dieren zijn. Alsof je een familie leert kennen en waarderen tijdens je vakantie. Je mag een kijkje nemen in hun dagelijks leven: Hoe ze hun kinderen verzorgen, elkaar liefhebben en met elkaar spelen, waardoor je met een brok in de keel later weer afscheid van ze neemt.
We hadden een diverse groep op de boot, sportief en boekenlezers en we zijn door onze gezamenlijke activiteiten heel dicht bij elkaar gekomen. De dolfijnen waren daar waarschijnlijk ook debet aan.
Ik ben ook nog nooit zo vertroeteld op een reis; De bemanning was niets te gek

Saskia Emmerink, 53 jaar

"Respectvol met de dolfijnen en onderwaternatuur omgaan"

Altijd al gefascineerd geweest door dolfijnen maar nooit echt gevoeld om ze van dichtbij te willen ervaren. Tot ik zakelijk Carla tegenkwam… Haar reis weerspiegelde de manier hoe je respectvol met de dolfijnen en de onderwater natuur omgaat, hoe je een kunt zijn zonder hun habitat te verstoren. Dus de stap om mee te gaan was snel gemaakt en het was een onvergetelijke intense ervaring zo dicht bij ze te zijn. Hoe ze je aankijken en uitdagen met hen te spelen of stuk met hen op te trekken en de moeders met de kleintjes te zien moederen. Ook de vrijpartijen vlak voor je neus zijn bijzonder mee te maken. En dan is dat niet alles want de rest van de onderwaterwereld met al zijn pracht en praal is al een belevenis op zich. Ook de week op de pracht boot heb ik me geen moment verveeld en zijn we verwend met heerlijk eten, fijne bemanning en fantastische groep. Deze reis moet je een x in je leven ervaren hebben!

Mark Stegenga

"Magische ervaring"


Wat mij het meest bij gaat blijven van deze reis is de ervaring van verbonden zijn met de dolfijnen. Op het moment dat je tussen de dolfijnen zwemt, zeker als er twee op 10cm aan beide kanten naast je zwemmen, de kracht en rust die van ze uitgaat is echt heel bijzonder. Ik was ietwat sceptisch in het begin, toen je zei dat het een bijna "magische" ervaring was, maar om heel eerlijk te zijn, was dat het ook daadwerkelijk. Zo bijzonder vanwege de interactie met ze.
Eigenlijk was de reis een grote aaneenschakeling van mooie ervaringen. De eerste keer dat je zwemt met de dolfijnen, de eerste keer dat je bij het rif snorkelt, de eerste keer dat je een rog, een schildpad of een schorpioenvis ziet zwemmen, of een van de vele andere rare en bijzondere vissen, het duiken, .... moeilijk om daar eentje uit te kiezen.
Wat mij heel erg verrast heeft is het gevoel van verbondenheid binnen de groep. Je zit een week lang met onbekende mensen in een relatief kleine ruimte. Afwachten of iedereen met elkaar op kan schieten en het een beetje klikt. Maar op de een of andere manier heeft de beleving van het zwemmen met de dolfijnen zo'n bijzondere uitwerking dat het al snel een band schept. Je hebt dan genoeg stof om over te praten en dan leer je elkaar beter kennen. Wij hadden denk ik wel mazzel dat de groep zo openstond voor iedereen, maar misschien heb je dit op je eerdere reizen ook al meegemaakt? De zon en de warmte zijn me echt heel erg meegevallen. Je had ons natuurlijk goed gewaarschuwd van te voren en met de juiste voorbereiding en een beetje discipline om uit de zon te blijven ging dat prima.