Zwemmen met Wilde Dolfijnen
- een onvergetelijke ervaring -

Veelgestelde vragen

 

Vanaf welke leeftijd kunnen er kinderen mee?
Kinderen vanaf 9 jaar die goed kunnen zwemmen kunnen mee. Twijfel je of is je kind nog geen 9, neem dan contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Welke verzekeringen heb ik nodig?
Voor deze reis ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering is optioneel. De verzekering(en) dien je zelf af te sluiten. Let op, Egypte valt onder Europa dekking.

Heb ik inentingen nodig?
Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht. De GGD beveelt aan je te beschermen voor DTP en Hepatitis A. Deze vaccinaties blijven jarenlang werkzaam. Kijk voor meer informatie op www.ggdreisvaccinaties.nl/land/egypte Neem in overweging dat we nauwelijks aan land zijn en dat in de keuken alles met mineraalwater gebeurt (wassen, koken).

Heb ik een paspoort nodig of is een ID kaart voldoende?
Voor Egypte dien je een geldig paspoort te hebben. Deze dient 6 maanden na datum van terugkomst nog geldig te zijn. Op de luchthaven in Egypte koop je een visum voor je verblijf (± 27 euro).

Hoe zit het met zeeziekte?
Het enige moment dat je zeeziek kunt worden is tijdens de heen en terugreis naar het rif. Dit is geheel afhankelijk van je gevoeligheid ervoor en de windrichting en –sterkte. Neem voor de zekerheid een reistabletje in om je te verzekeren van een comfortabele reis. Zoek een plekje buiten in de frisse lucht en kijk naar de horizon. Eenmaal in het rif is het water beschermd tegen hoge golven en houden 8 koorden de boot op zijn plek. Het is onwaarschijnlijk dat er dan nog iemand last heeft.

En met de ruimte op de boot?
Veel mensen vragen zich af of het niet moeilijk is om een week op de beperkte ruimte van de boot te verblijven. Iedereen met dezelfde vraag en die het toch gedaan heeft zal vertellen dat er geen enkel moment van opgesloten zijn ervaren wordt. De vier verdiepingen van de boot en het prachtige zicht geeft juist het gevoel van ruimte en vrijheid. Iedereen zal zijn of haar plek kunnen vinden om te genieten van elkaar en van de rust.

Wat eten we?
Alle 3 de maaltijden worden gepresenteerd in een zeer uitgebreid buffet. De chef-kok biedt een verscheidenheid aan vlees, vis en vegetarische gerechten aan, evenals een variëteit aan salades, groentegerechten, pasta, rijst en aardappelen. Dagelijks wordt ook het brood zelf gebakken aan boord. Tussendoor zijn altijd versgebakken zoete lekkernijen beschikbaar, evenals zoute stengels en vers fruit. Dagelijks worden er verse sappen geperst. Er is voor elk wat wils en ook de mensen met dieetwensen hebben voldoende keuze. Ook voor je smaakpapillen zal dit een onvergetelijke week worden!

De hele week geen vaste grond onder de voeten?
Sommige mensen vinden het een griezelig idee om een week op open zee te zijn. Ja, we zijn op zee, maar in een prachtige lagune en beschut tegen de golven. Er is zelfs een plek waar het zo ondiep is, dat we er kunnen lopen. En om je gerust te stellen, we zien in de verte de kust met het reliëf van een bergmassief waar de zon ons dagelijks trakteert op een prachtige zonsondergang in rood-oranje kleuren.

Wat neem ik mee?
We hoeven maar weinig in onze koffer te stoppen. Het zal warm zijn waardoor we met weinig luchtige kleding toekunnen. Bovendien zijn we op blote voeten. In de avond kan het iets frisser zijn, en volstaat een lange broek en vest. Natuurlijk heb je zwemkleding, flippers, een duikbril en een snorkel nodig. Een wetsuit is niet perse noodzakelijk maar geeft wel een groot drijfvermogen. Als je zonder wetsuit zwemt is het absoluut aan te raden om een UV zwemshirt aan te schaffen, wat je over je badpak of bikini draagt, om je te beschermen tegen verbranding.
Neem ook ter bescherming tegen de zon een pet of bandana mee. Een minimum aan toiletspullen is nodig, liefst biologisch afbreekbaar. Om het kwetsbare milieu zoveel mogelijk te ontzien krijg je voor vertrek nog speciale informatie over koraalrif veilige zonnebrandcreme. 1 kleine handdoek volstaat, aan boord krijg je 2 grote badlakens. Voor degenen die buiten willen slapen zijn er katoenen dekens beschikbaar, maar het is aan te raden zelf een lichte slaapzak of lakenzak (en een zaklamp!) mee te nemen. En vergeet je zonnebril niet! Als je meegaat krijg je nog een specifieke paklijst toegestuurd.

Zijn er muggen?
Nee, op zee zijn geen muggen of andere insecten. Daarom kunnen we zonder bescherming buiten slapen.

Is er netwerkverbinding?
In de haven is er nog wel bereik, maar zodra we op zee zijn is het bereik onbetrouwbaar.

Hoe goed moet ik kunnen zwemmen?
Je hoeft geen topatleet te zijn om mee te kunnen met deze reis. Het zeer zoute water van de Rode Zee, je flippers en je eventuele wetsuit geven je al een enorm drijfvermogen, waardoor je gewoon op je buik kunt gaan liggen om de schoonheid van de onderwaterwereld te kunnen aanschouwen. De dolfijnen bepalen of ze contact willen. Als je niet snel genoeg zwemt om ze bij te houden, zullen zij in hun nieuwsgierigheid naar jou, voor enkele ogenblikken hun tempo aan het jouwe aanpassen. Om onze volledige veiligheid te garanderen zijn onze snorkelinstructeurs altijd bij ons, en houden de zodiac bestuurders ons ieder moment in het oog.

Moet ik ervaring met snorkelen hebben?
Nee, dat hoeft niet. Maar als je nog nooit gesnorkeld hebt, is het wel heel erg aan te raden om van tevoren zelf in het zwembad te oefenen, of eventueel een paar snorkellessen te nemen. Het is fijn als je al vertrouwd bent met het ademen door een pijpje, zodat je meteen mee kunt zwemmen als de dolfijnen je uitnodigen en je geen kostbare tijd verliest omdat je nog moet oefenen. In de zee is het natuurlijk anders dan in het zwembad. Daarom zullen we de eerste dag, indien nodig, naar een hele ondiepe plek gaan waar we kunnen staan, om eerst nog even een paar kleine snorkelkneepjes onder de knie te krijgen.

Kan ik ook duiken?
Ja. Tijdens deze reis is het voor de liefhebber mogelijk om een keer te duiken. Er zijn enkele interessante plekken in het rif om naar grotere diepte te zakken dan met snorkelen mogelijk is. Duiken tussen de dolfijnen is niet mogelijk. Ook diegene die nog nooit gedoken heeft kan hier zijn of haar maiden duik maken! Er wordt 1 op 1 gedoken. De kosten hiervan bedragen 25 euro per duik en worden op de boot afgerekend.

Hoe veilig is het reizen naar en in Egypte?
Enkele geruststellende opmerkingen over veilig reizen in het zuiden van Egypte: We landen in Marsa Alam, 800 km ten zuiden van Caïro. Daar nemen we de bus die ons in tweeënhalf uur rijden over de kustweg, naar de haven van Hamata brengt. We verblijven de hele week op het rif, waar het volkomen rustig en veilig is, 1000 km ten zuiden van Caïro en het Sinaï schiereiland (Taba en Sharm el Sheikh).
De rijksoverheid geeft op dit moment geen negatief reisadvies voor de streek waar wij komen. Mocht het reisadvies onverhoopt toch negatief worden, waardoor de vluchten geannuleerd worden, dan krijgen iedereen zijn reissom volledig terug.
Wil je zelf meer informatie van de rijksoverheid, kijk dan op:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen