Zwemmen met Wilde Dolfijnen
- een onvergetelijke ervaring -

Onvergetelijke dolfijnreis beleven?
Kom aan boord en zwem dagelijks
met wilde dolfijnen

Ga met ons mee naar Sataya, het grootste dolfijnenrif in de Rode Zee, ver in het zuiden van Egypte. De hele week aan boord van een luxe boot heb je kans om dagelijks te zwemmen met vele dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Snorkelend ontdekken we het prachtige koraalrif met zijn schat aan kleurrijke vissen, en gaan we op zoek naar zeeschildpadden en manta´s. Zorgeloos en veilig.


Verzeker je van een plek, boek nu!


De reis van dag tot dag


Dag 1 - Vliegreis naar Marsa Alam

Vertrek naar Marsa Alam, een vlucht van een kleine 5 uur. Bij aankomst op de kleine luchthaven, maken we eerst de visa in orde en staat een mini- bus klaar om ons in ongeveer 2 ½ uur over de kustweg in zuidelijke richting naar de jachthaven “Hamata” te brengen, waar we meteen aan boord gaan. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, meestal 's avonds, worden we verwelkomd met een (lichte) maaltijd. We installeren ons in onze hutten en brengen de eerste nacht door in de haven.
Dag 2 - Varen naar het Satayarif
Zodra de vergunningen zijn afgegeven zet de boot zo vroeg mogelijk koers naar het dolfijnenrif. Na ruim 2½ uur varen verschijnt er een prachtige lagune als een turquoise zwembad, midden in de donker blauwe zee. Hier gaat de boot voor anker. We maken kennis met onze 2 duik- en snorkelgidsen, die ons gedurende de hele week begeleiden en worden voorgesteld aan de overige bemanning. We krijgen uitleg over het leven aan boord en in zee en dan is het tijd om ons klaar te maken om het water in te gaan. Als we geluk hebben kunnen we na het ontbijt al met de dolfijnen zwemmen.Dag 3 t/m 6 - aan anker in het rif, zwemmen met dolfijnen en de koraalriffen bewonderen
De zon komt al vroeg bijna loodrecht uit de zee omhoog. Een sublieme wake-up voor diegenen die ervoor kiezen om onder de sterrenhemel te slapen. Tijd om uit te kijken naar de dolfijnen! Voor degenen die willen is er vóór het ontbijt al de mogelijkheid om er met de zodiac(s) (rubber motorboot) op uit te gaan. Het komt ook geregeld voor dat de dolfijnen zodra ze 's ochtends het rif binnenzwemmen, rechtstreeks koers zetten naar de boot en kun je zonder zodiac naar ze toe zwemmen. Om 8 uur staat het ontbijt klaar en daarna is er weer de mogelijkheid om in het water bij de dolfijnen te zijn of om één van de riffen te bezoeken. De rest van de ochtend ontspannen, rusten, lezen op een schaduwrijke plek of juist even in de zon. Om ongeveer half 1 is er een uitgebreid warm buffet.
Daarna is er tijd om lekker te luieren, slapen, lezen, zonnen, zwemmen of een bezoek aan het rif te brengen. Ook is het mogelijk om nog een keer met de dolfijnen te zwemmen. Iedereen kan in zijn eigen tempo alles doen. De snorkel instructeurs en de 2 zodiacs staan tot onze beschikking en in overleg en afhankelijk van de aanwezigheid van dolfijnen, gaan we er met (een deel van) de groep op uit. Als de zee kalm is wil de kapitein ons ook een aantal mooie plekken buiten het rif laten zien. Daar varen we dan 's middags heen, wanneer de dolfijnen over het algemeen wat minder speels zijn en slapen. In de namiddag worden we verwend met een heerlijk ‘4 uurtje’, een Egyptische lekkernij.
Rond 5 uur zijn we getuige van een spectaculaire zonsondergang en wordt het snel donker. Dit is een mooi moment om samen stil te staan bij wat er ervaren wordt. Rond half 8 is er het avondbuffet. Daarna is er alle tijd om te delen, een spel, muziek, dansen en welverdiende rust. We passen ons snel en gemakkelijk aan het ritme van de zon aan (vroeg erin en vroeg eruit).


Dag 7 of 8 - extra tour en de terugreis
Als de weersomstandigheden het toelaten zullen we deze laatste 2 dagen een extra tour maken en andere riffen bezoeken, aan land gaan op een onbewoond eiland, en zwemmen in het rijk van de zeeschildpadden. Deze tour eindigt in Port Ghalib, vanwaar het nog een kwartiertje met de bus rijden is naar de luchthaven van Marsa Alam. Indien het niet mogelijk is deze tour te maken, dan blijven we in Sataya en afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht varen we op dag 7 in de middag, of op dag 8 in de ochtend, weer terug naar de haven Hamata. In alle gevallen blijven we aan boord totdat de bus ons ophaalt. Vertrek per bus naar Marsa Alam. Afhankelijk van de vluchttijden, stoppen we bij Port Ghalib om nog even de benen te strekken alvorens we op het vliegtuig terug naar huis stappen.


Enthousiaste reizigers vertellen


 Bianca Stegenga 39 Krommenie

De rust die ik gevonden heb tussen de dolfijnen draag ik nog steeds met me mee. Een vakantie om nooit te vergeten!


 

Joyce Flapper 54 Bergen NH
Vanaf dag 1 wakker worden op de boot en dan de dolfijnen aan zien komen, wat er dan door mij heenging... zo mooi zo bijzonder dat ik dit heb mogen meemaken..

Esther Nieuwendijk 50 Amsterdam
Ik had niet verwacht dat het er zó veel zouden zijn, zó dichtbij en dat ik dat zó leuk zou vinden.


 

De prijs van deze onvergetelijke reis is €1195,-
Inclusief bij de prijs inbegrepen is het vervoer heen en terug naar de boot, het verblijf aan boord, alle maaltijden, alle dranken (non-alcohol) en begeleiding. Exclusief zijn de vliegtickets, het vervoer naar de luchthaven, eten en drinken op de luchthaven en je visum voor Egypte (25 euro). Ook is het gebruikelijk aan het einde van de reis een tip aan de bemanning te geven (richtbedrag vanaf 40 euro). Snorkelspullen (bril/flippers en evt. wetsuit) dien je zelf aan te schaffen. Dit hoeft niet veel te kosten.

 

                                                                 Ben je eerder met ons mee geweest en neem je iemand mee die voor het eerst komt:

Per nieuwe gast krijg jij een extra korting van €50,00 op je eigen reis!
Gezinnen vanaf 4 personen krijgen een gezinskorting van €100,00 per gezin.